ČESTITKE MLADIM SKAKALCEM Z GORE

Gorjani smo nadvse ponosni na mlade skakalce iz skakalnega kluba POK (Predmeja-Otlica-Kovk), ki so ob izteku aktivnosti SKOČITE V MERCATOR, PODPRITE SKAKALCE 2017 konec marca 2017 prejelivrednostni bon v višini 1000 Eur. Iskrene čestitke mladim skakalcem in njihovim mentorjem!


PREDSTAVITEV SKAKALNEGA KLUBA POK

Skakali klub POK je bil ustanovljen aprila 2013. Trenutno je aktivnih 10 tekmovalcev in 3 začetniki. Ukvarjamo se s športno dejavnostjo, predvsem s smučarskimi skoki. Želimo, da bi mladim omogočili spoznavanje in vključevanje v ta čudoviti šport, katerega tradicija na območju planote Gora nad Ajdovščino sega v petdeseta leta prejšnjega stoletja.

V štirih letih smo pridobili 10 aktivnih tekmovalcev in 3 začetnike, kar je lepo število za območje, ki šteje vsega skupaj 800 prebivalcev. Tekmovalno se lahko pohvalimo z odličnimi rezultati, saj imamo državnega prvaka v kategoriji dečki do 9 let v sezoni 2015. Klub je zasedel tudi drugo mesto med dekleti do 11 let.

Tudi vsi ostali mladi tekmovalci dosegajo lepe razultate in zavzeto trenirajo. V naslednjih letih želimo na Gori zgraditi otroški skakalni center (gradbeno dovoljenje imamo že pridobljeno, z deli smo pričeli v letošnjem letu tudi s podporo občine Ajdovščina). Tako bi omogočili tudi skakalcem v višjih starostnih kategorijah treninge doma, saj je vožnja v ostale slovenske skakalne centre na letni ravni velik stroškovni zalogaj tako za klub kakor za starše.

V našem klubu se kalijo trenutno najmlajši tekmovalci v štirih starostnih kategorijah, in sicer: dečki do 9 let, dečki do 10 let ter dečki in deklice do 11 let. V preteklosti pa so se na Gori kalili odlični skakalci, ki so bili redni člani mladinske ter članske reprezentance; najuspešnejši med njimi pa je bil pokojni Stanko Velikonja (mladinski in članski reprezentant Jugoslavije v letih od 1974 ado 1980).

(iz arhiva POK)

 

 

 

Tuesday the 23rd. Affiliate Marketing. Copyright©Društvo GORA
Copyright 2012

©